Ofta ställda frågor

Jag har tappat en skruv

Vi antar att du menar grillen, bara meddela oss så skickar vi några nya, gäller smådetaljer.

Kan jag elda med ved?

Det går bra att elda med ved men tänk på att det tar mycket längre tid att få en bra glödbädd. ha aldrig mer än 2 vedklabbar åt gången och låt inte temperaturen sticka över 400 grader då ni riskerar brännskador på grill och er själv.

Hur släcker jag grillen

När du är klar med att grilla, stäng helt för luftspjällen på locket och i baljan. Låt grillen svalna.

Indirekt/direkt grillning?

Vid tillagning av mat som tar mindre än 20 minuter är det smidigt att använda direkt grillning. Exempel: Hamburgare, korv, biff, kotlett, tomat, halloumi Etc. . Tänk stekpanna

Annars är indirekt grillning att föredra. här lägger vi kolet så att det inte ligger direkt under det som skall tillagas och så stänger vi locket. då cirkulerar värmen och maten blir jämnt tillagad utan att behöva vändas. Tänk varmluftsugn.

 

 

Viktig info

Monteringsmanual Oxid
Oxideringsfas

För att få en fin rostig look på grillen rekommenderar vi att ni blöter ner grillen på kvällarna och låter den stå ute. OBS!!! ställ grillen på en plats som tål att får rost på sig eller lägg en träskiva under. Vill ni påskynda processen kan ni blanda en saltlösning i en sprayflaska och spraya grillen.

Placering vid oxidering

Tål att nämnas igen!

OBS!!! ställ grillen på en plats som tål att få rost på sig eller lägg en träskiva under. Så undviker du missfärgningar på plattor, trädäck eller liknande.

Fett och brandrisk!

Om det blir mycket fett kvar i botten, så avlägsna det innan nästa grillning. Annars finns risk att det börjar brinna för mycket och det kan skada grillen och dig själv.

Skötselråd

Ta hand om grillen genom att tömma den på aska då och då. Se till att det inte ligger en massa fett/vatten på botten då detta kan leda till aktiv oxidering samt täpper till ventilerna. Bra underhåll = längre livslängd. Olja in handtagen med linolja om de börjar bli torra. Förankra gärna grillen om den står i blåst.

Vill du bli återförsäljare? Kontakta oss!

13 + 3 =

Det började som ett projekt att skapa en eventgrill i min verkstad & slutade med en produkt för alla som älskar att grilla. Dessutom är den svensktillverkad.

– Mattias Averfalk –

Skapare