Historien bakom OXID

 

Ideén om att skapa denna grill föddes hemma i soffan. Jag har varit och grillat på en mängd olika evenemang och använt diverse olika grillar. Oftast har det varit öppna grillar, klumpiga och tunga. Jag ville ha en grill som var lätt att förflytta, inte behövde skyddas, stor grillyta och med lock så att man kunde grilla indirekt och undvika torra köttbitar. Via olika lokala kontakter så lyckades jag få fram material, få fram alla detaljer och skissen hade jag redan gjort hemma i soffan. Så 2 månader senare hade jag skapat det första exemplaret av Oxid event grill, tillverkad i corten för att tåla vårt nordiska klimat utan att behöva skyddas.

Detta blev ju så fruktansvärt bra att jag utan tvekan bestämde mig för att plocka fram en mindre variant, men ändå så pass stor att den kunde tillgodose alla behov, dessutom med enormt fokus på att all tillverkning ska ske i Sverige. Alla detaljer ska köpas in i Sverige och tillverkas i Sverige om möjligt. Så jag började kontakta svenska bolag och leverantörer som hade möjlighet att tillverka och sälja de detaljer som jag behövde. Gärna så lokalt som möjligt. När jag hade hittat alla och fått igång en bra dialog, så körde vi igång. Så idag jobbar vi väldigt nära med dessa bolag och vår förhoppning är att fortsätta jobba med dessa bolag och leverera grillar och tillbehör som är tillverkade i Sverige. Visst är det betydligt dyrare att tillverka inhemskt, men det spelar ingen roll för oss och vi hoppas att våra kunder också kan se det som en stor fördel rent miljömässigt, servicenivå, ekonomiskt, jobbskapande.

Läs gärna mer om våra  leverantörer.

Mvh

Mattias Averfalk-Grundare och VD

 

Det började som ett projekt att skapa en eventgrill i min verkstad & slutade med en produkt för alla som älskar att grilla. Dessutom är den svensktillverkad.

– Mattias Averfalk –

Skapare