Returer och Återbetalning

Innehållsförteckning

 1. Frakt & leverans
  1. Leveransavgifter & ledtider
  2. Orderbekräftelse
  3. Leverans- och köpevillkor
 2.  Avbeställningar, returer och återbetalningar
  1. Avbeställningar
  2. Returer och återbetalningar
 3. Skador, defekter och saknade delar
  1. Skador- och defekter
  2. Saknade delar

.

 1. Frakt och leverans

1.1Leveransavgifter & ledtider

Normal leveranstid är 10 arbetsdagar men vid hög orderingång eller beställning av vissa produkter kan leveranstiden variera upp till 20 arbetsdagar. Är någon av de varor du beställde slut i lager meddelar vi dig detta snarast möjligt, och ger dig uppgifter om leveranstiden.

Vi förbehåller oss rätten att neka leverans om vi av någon annan anledning inte godkänner beställningen. Om sådana situationer uppstår så meddelar vi kunden omgående via e-post. Alla leveransbesked är preliminära.

Vi har ett fast pris för våra grillar på 300kr . Övriga artiklar enligt nedan

 • DHL Paket (Service Point – under 20 kilo): 69,00 SEK
 • DHL Paket (20-35 kilo): 69,00 SEK
 • Schenker Pallat gods (över 35 kilo): 400,00 SEK

Europa och resten av världen

Vi erbjuder tyvärr inte en leveransservice utanför Sverige

1.2 Orderbekräftelse

Vid beställning så skickas omedelbart en orderbekräftelse till den e-postadressen som anges vid kassan.

Om du inte har mottagit en orderbekräftelse inom 2 timmar på din angivna e-postadress ber vi dig vänligen att kontakta oss på OXID via e-post.

1.3 Leverans- och köpevillkor

Leveranser sker endast måndag till fredag, exklusive helgdagar.

Vänligen observera: Alla paket kräver en underskrift/legitimering vid leverans/uthämtning.

Varan/varorna som man har beställt ska kontrolleras vid leverans för skador (t.ex. skadat emballage etc.). När du sedan tagit emot varan/varorna, kontrollera noggrant att alla artiklar är med och att samtliga artiklar är fullständiga. Om ditt paket och/eller innehållet levereras skadat så ska detta ska noteras genast vid underskrift av mottagande. Om ditt paket skulle försvinna under transport så ska detta meddelas till vår kundtjänst inom skälig tid (2 månader).

Alla varor förblir OXID egendom till dess fulla betalning kommit bolaget tillhanda.

 1. Avbeställningar, returer och återbetalningar

2.1 Avbeställningar

Om du av någon anledning vill avbryta din beställning, vänligen kontakta Oxids kundsupport via följande e-postadress: info@theoxid.com

Om varorna redan hunnit skickas, vänligen följ vår returprocess nedan.

2.2 Returer och återbetalningar

Du som kund har full ångerrätt (retur och bytesrätt) inom 14 dagar från att du mottagit varan. Ångerrätten kan nyttjas förutsatt att varan returneras oanvänd tillsammans med den förpackning som följde med varan. Vid vårt mottagande av retur som hanterats i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa varans funktion och egenskaper ersätter kunden oss för den eventuella värdeminskning som uppstått. Värdeminskningens omfattning beslutas av OXID

Vid returnering av större paket (som exempelvis kräver lastpall), vänligen kontakta vår kundsupport för arrangering av upphämtning.

Vid returnering så ber vi er vänligen att kontakta vår kundsupport för att informera om er avsikt och anledningen till att ni vill returnera varan. (notera returorsaken på följesedeln och skicka sedan med den i returpaketet)

Du som kund står själv för returfrakten och ansvarar för transportrisken tillbaka till OXID.

Paket som inte hämtas ut hos DHL Service Point (utlämningsställe) inom 14 dagar går automatiskt i retur till oss som avsändare. Därefter betalas orderbeloppet, exklusive fraktavgiften tillbaka till kunden så snart försändelsen har ankommit till oss.

Returadress för ångerrätt och reklamation:
OXID
Sylvans Allé 64
271 98 Ystad
Sverige

Kontaktuppgifter för ångerrätt och reklamation:
E-postadress: info@theoxid.com

En återbetalning sker normalt inom 14 dagar från det att vi har mottagit och godkänt din retur. Vi kan endast utföra en återbetalning på samma sätt och till samma konto som användes vid tillfället som köpet gjordes.

 1. Skador, defekter och saknade delar

3.1 Skador och defekter

Om varorna som du beställt levereras skadade och/eller defekta, vänligen kontakta vår kundsupport inom 7 kalenderdagar. Vi kommer sedan att göra en manuell bedömning. Underlag som krävs är bilder på eventuella skador/defekter samt köpebevis (ordernummer/kvitto).

Efter att en manuell bedömning gjorts kommer vi att kontakta dig och berätta hur vi går vidare i ärendet. Första åtagandet är att byta ut de delarna som är skadade/defekta, och om detta inte går så godkänner vi reklamationen och ersätter er med en ny produkt. Eventuella returleveranser/leveranser som görs på grund av skadade/defekta gods är kostnadsfria.

3.2 Saknade delar

Om det skulle saknas delar till din produkt vid leverans, vänligen kontakta vår support. För att enkelt avgöra vilken del/delar som saknas ber vi er vänligen att använda er utav produktbeskrivningen, där alla delar finns numrerade och benämnda. När vi sedan fastställt vilken del/delar som saknas kommer dessa att skickas ut till er omgående. Vi kommer att skicka ett e-postmeddelande med en bekräftelse när den saknade delen/delarna har skickats.

Kontaktuppgifter för ångerrätt och reklamation:
E-postadress: info@theoxid.com

Det började som ett projekt att skapa en eventgrill i min verkstad & slutade med en produkt för alla som älskar att grilla. Dessutom är den svensktillverkad.

– Mattias Averfalk –

Skapare